......PRAKTIJK VOEDING EN DIËTETIEK...... Mariëtte Hoogers
Een afspraak : Rechtstreeks of via doorverwijzing

Er zijn twee manieren om een afspraak te maken bij een diëtist:

  • Via doorverwijzing door een arts of tandarts.
  • Directe toegankelijkheid diëtist DTD

Doorverwijzingnoten
Via de basisverzekering vergoedt de zorgverzekeraar in 2020 3 uur dieetadvisering per  kalenderjaar. Hiervoor heeft u meestal toch een verwijzing nodig van een arts of tandarts. Sommige zorgverzekeraars vergoeden via een aanvullende verzekering enkele extra uren dieetadvisering. Dit is per verzekeraar anders; in uw polis kunt u lezen of dit ook voor u geldt. Wanneer u in een ziekenhuis door een specialist naar de diëtist in ditzelfde ziekenhuis wordt verwezen, gaan deze uren niet ‘ten koste’ van de uren die door uw verzekeraar vergoed worden. Ditzelfde geldt in een verpleeghuis.


Directe Toegankelijkheid Diëtist
Sinds 1 augustus 2011 is de diëtist direct toegankelijk, dat wil zeggen u kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken. Het is wel aan te bevelen uw verzekeringsgegevens na te kijken, er zijn namelijk verzekeraars die alleen de consulten van de diëtist vergoeden na verwijzing. 

Uiteraard kunt u nog steeds uw bezoek aan de diëtist vooraf met uw huisarts bespreken en om een verwijsbrief vragen.

 

 

 

Contact

U kunt via de mail contact opnemen. Wij zullen binnen drie werkdagen uw bericht beantwoorden. Wij zijn telefonisch bereikbaar binnen kantooruren: 06 29540123.